Juniorträning

På Uppsala Kendo Hokushinkan finns för barn i åldern 8-14 år en juniorgrupp för nybörjare och en för fortsättare. Nybörjarträningen startar i början av höstterminen varje år och vem som helst är välkommen att prova på. Till en början koncentrerar sig nybörjarna helt på att lära sig korrekt hållning, svärdsföring och kroppsrörelser. 

Nybörjarträningen går en gång i veckan och efter en avslutad termin kan barnen börja i fortsättningsgruppen som har träning två gånger i veckan.   

 
Nybörjarintag för våren 2018 startar 29/1!
Eftersom vi har fått hög efterfrågan att hålla nybörjarträning även under vårterminen erbjuder vi nu ett samlat träningspass för barn från 10 år och vuxna. 

Veckoschema vt 18:

Måndagar :
17:30-19:00 Juniorer och vuxna, nybörjare (från 10 år)

Tisdagar:
18:00-19:30 Juniorer, fortsättare och avancerade

Söndagar:                                                  
16:30-18:00 Juniorer och vuxna, fortsättare och avancerade

Träningskalender med alla pass på Hokushinkan hittar ni här. 

 
Utrustning 

Den speciella dräkt och rustning som används i kendo behöver man inte köpa direkt. Rustningen används från andra terminen och går att låna från klubben. För nybörjare ingår ett bambusvärd (shinai) i första terminsavgiften. Alla övriga inköp av utrustning hjälper instruktörerna till med om det behövs.Kendo för unga

I japan börjar många barn träna kendo redan vid 4 års ålder och många tränar kendo i grundskolan. I Sverige tränar vi kendo för att ha kul och utöva en spännande fritidssysselsättning. 

Kendoträning kan vara nyttig träning för hela livet eftersom en bra hållning är så viktig. Vi tränar också mycket nyttiga muskelgrupper som bålen, benen och ryggen. Framförallt fokuserar också kendo på att utveckla framåtanda, bra energi och koncentration. Kendoträning är därför väldigt utvecklande för barn samtidigt som det är fantastiskt roligt!

Föräldrar som oroar sig över att låta sitt barn träna kampsport kan vara lugna. Skaderisken inom kendo är väldigt låg, mycket lägre än inom t.ex. fotboll och hockey. Våra instruktörer är alla erfarna utövare och har alltid full kontroll över träningen. 


Vill du träna med oss?

Kendo Kidz är för dig mellan åtta och fjorton år. Alla intresserade är välkomna att prova på! De tre första passen får man prova gratis, och ingen föranmälan är nödvändig. Det gör inget om man missar de allra första passen, träningen i början av terminen är anpassad så att man kommer ikapp! Ta med vanliga gympakläder, men inga skor behövs - vi tränar barfota. Det finns omklädningsrum med dusch. Om du har frågor som du inte får svar på här kan du mejla oss de på info@uppsalakendo.se så återkommer vi med svar.

» Mer om kendo
» Avgifter och BankgironummerIntresseanmälan: nybörjarklass VT 2018


Nu har vi startat intag till nybörjargruppen för juniorer till våren 2016. Du kan lämna en intresseanmälan här för att få ett meddelande med information från ansvarig tränare strax innan höstterminen startar.

Juniorer tränar kendo kata på Uppsala kendoklubb
Ungdomar tränar kendo på Uppsala kendoklubbStig värmer upp med juniorerna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Så här kan en juniorträning se ut

Här är en kort titt på ett vanligt träningspass med de av våra juniorer som tränat med oss ett tag. Vi kan lova att träningen tar massor av energi. Både rustningar och svärd är tunga, och hos oss är skrika ett måste!


Uppsala kendoklubb i Kamratposten

Läs gärna artikeln från Kamratposten nr 6 2009 (pdf).