Tjej och nyfiken på kendo?

Välkommen till oss! I kendo är det vanligt att kvinnor och män tränar och tävlar tillsammans. Det tycker vi är jättekul! Av erfarenhet vet vi dock att det kan vara tufft att stångas med de tyngre killarna. Därför vill vi tjejer i Uppsala KFUM Kendo ägna några träningspass varje termin bara åt oss, där vi kan fokusera vår teknik och lära oss om de speciella fördelar unika för tjejer som kan utnyttjas för att framgångsrikt slå sig fram i en mansdominerad kampsport.

Vi vill gärna ha dig där! Passen är blandade med äldre kvinnor som tränat många år, unga tjejer, och purfärska nybörjare. Passen anpassas så alla kan träna utefter sina egna förutsättningar. Träningen hålls av Jessica Fröberg, 2 dan.


När? Var? Hur?

Maila Jessica på info@uppsalakendo.se om du är intresserad att veta mer om kendoträning med tjejer.  
    Tjejträning kendo VT 2012

Vad är kendo?

Här på hemsidan finns mycket material, filmer och bilder att se för den som är nyfiken på att veta mer. Nedan har vi samlat några filmer med enbart damer. Därifrån kan man gå vidare i navigeringen i sidhuvudet.

Är jag för gammal?

Verkligen inte! När vi säger att alla kan träna kendo så är det för att vi har lång erfarenhet av just detta. Vi har nybörjare i alla åldrar, och många i medelåldern eller äldre blir bitna av vår kampsport. Vi har ett flertal äldre medlemmar som tränar regelbundet, och som kan svara på frågor runt detta. Det finns mer att läsa om vilka vi är som tränar, hur de olika medlemmarna gör det, och varför på sidan om Uppsala kendo.

Träning

Med jämna mellanrum anordnas ett Women's Kendo Seminar i Malmö, under ledning av Sveriges landslagscoach Kumi Sato. Träningen som visas i denna video är typisk för hur vi också tränar till vardags i Uppsala. Leif Almö, ordförande GAK Enighet (Malmö), har filmat och klippt videon. 


Mer om just detta läger finns att läsa:


Tävling

Denna match är ur Stockholm Kendo Open, en av de två stora internationella tävlingar som anordnas i Sverige. Både Nilsson (Umeå) och Ahlstam (Stockholm) är medlemmar av svenska landslaget. Den senare har förutom att vinna de svenska mästerskapen ett flertal gånger, också erhållit ett mycket prestigefyllt Fighting Spirit-pris i VM i Brasilien 2009, samt som en av fyra kvinnor i Europa blivit utvald att delta i världens första så kallade kampsports-OS, Sportaccord Combat Games, i Peking 2011. Ahlstam kommer besöka oss senare i vår för att dela med sig av sina erfarenheter.Varmt välkommen till oss!

Jessica och Anna 
Comments