Träningen

Träningen

Vi tränar traditionell kendoträning för nybörjare och avancerade, gamla och unga, män och kvinnor. Uppsala Kendo Hokushinkan välkomnar alla! Träningen sker i nyrenoverad dojo med trägolv och lokalerna har dessutom förvaringsmöjligheter, uppehållsrum, gym, pentry och omklädningsrum med bastu. Vår kendoträning följer traditionellt japanskt mönster. På avancerade passen tränar alla tillsammans oavsett grad eller erfarenhet.

Juniorträning

På Uppsala Kendo Hokushinkan finns för barn i åldern 10-14 år en juniorgrupp för nybörjare och en för fortsättare. Nybörjarträningen startar i början av höstterminen varje år och vem som helst är välkommen att prova på. Till en början koncentrerar sig nybörjarna helt på att lära sig korrekt hållning, svärdsföring och kroppsrörelser.

Avancerade träningen för juniorer liknar i stort träningen för vuxna. Vi använder full rustning under passen och tränar fri sparring. Vi uppmuntrar alla juniorer att delta på läger och tävlingar runt om i landet och försöker ordna aktiviteter även på hemmaplan.

Vuxna avancerade

Våra avancerade pass för vuxna följer ofta traditionellt japanskt mönster men anpassade efter Riksidrottsförbundets riktlinjer. Alla våra tränare har genomfört RFs tränarutbildningar.

Vissa pass tränar vi mer tekniker, andra gånger mer snabbhet och explosivitet. Men varje pass fokuserar vi på intensitet och vilja.

Alla som tidigare tränat kendo är välkomna att börja träna direkt i våra avancerade pass.